Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
13. 1. 2023

Trivium in Heaven Shall Burn se čez dober teden odpravljajo na turnejo po Evropi. Družbo jim bodo delali še Obituary ter Malevolence. Nam najbližje se bodo zasedbe ustavile pri severnih sosedih, natančneje 15. februarja v dunajskem Gasometru.

9. 12. 2022

Heaven Shall Burn in Trivium bodo 23. decembra izdali split 7" z naslovom European Tour 2023, na katerem bosta dve priredbi:
stran A:
Heaven Shall Burn - Pillars of Serpents (priredba skladbe skupine Trivium)
stran B:
Trivium - Implore the Darken Sky (priredba skladbe skupine Heaven Shall Burn)

Plošček, izdan v omejeni nakladi 3000 primerkov, služi kot reklama za turnejo omenjenih bandov, ki se bo (ob podpori Obituary in Malevolence) najbliže nam ustavila 15. februarja na Dunaju.

21. 11. 2022

Včeraj je postalo uradno, da je Velenje nov dom festivala MetalDays: »Po dolgih letih iskanja nove lokacije, ki bi ustrezala tako edinstvenemu in unikatnemu dogodku, kot je festival MetalDays, organizatorji festivala potrjujejo selitev na lokacijo parka Vista na Velenjsko jezero. Organizatorji festivala MetalDays spremljajo projekt izgradnje parka Vista že od samega začetka in nad načrtovanjem projekta ter predvsem nad tem, kako je projekt na koncu tudi uresničen in udejanjen v praksi, ne skrivajo navdušenja. Velenje s svojo infrastrukturo ponuja odlične možnosti za razvoj festivala MetalDays, ki bo tako postala še močnejša, bolj obiskana in privlačnejša destinacija za vse metalce s celega sveta, hkrati pa bo s svojo ponudbo in gostoljubjem zadovoljila še tako zahtevnega gosta.

Festival MetalDays bo tradicionalno potekal cel teden, od 31. julija do 5. avgusta 2023, na 5 festivalskih odrih bo nastopilo 133 zasedb. Festival bo nudil tudi možnost zgodnjega prihoda, in sicer že od 27. julija dalje, z obveznimi glasbenimi nastopi prav vsak dan. Prvi nastopajoči so bili že objavljeni in nabor nastopajočih že zdaj zgleda naravnost osupljiv: mogočni Helloween, Anthrax s svojo 40. obletnico, Heaven Shall Burn, In Flames, Kreator, At the Gates, Paradise lost, Kataklysm, Beartooth, I am Morbid, Tesseract in mnogi drugi se bodo organizatorjem in obiskovalcem pridružili na tem edinstvenem dogodku v zgodovini festivala: MetalDays 2023 Restart Edition.«

Zgoraj naštetim nastopajič so bili včeraj dodani še Napalm Death, Vital Remains, Orbit Culture, Usa Unto Others in The Voynich Code. Vstopnice so na voljo na uradni spletni strani organizatorja.

18. 11. 2022

V skupini Our Loss Is Total so se združili vokalist Markus Bischoff (Heaven Shall Burn), kitarista Tobias Buck in Stefan Keller, bobnar Sebastian Heldt (vsi trije Neaera) in basist Tristan Hachmeister (producent zadnjega albuma skupine Neaera). Samonaslovljeni album na police prihaja sredi decembra, za pokušino pa si lahko že ogledate video za skladbo A Road in the Deep.

11. 11. 2022

Death metal legende Obituary napovedujejo za drugo leto album Dying of Everything. Izid je napovedan za 13. januarja preko Relapse Records, v pokušino pa že ponujajo nov video za skladbo The Wrong Time.

Nekaj časa nazaj pa smo že pisali, da so za drugo leto napovedali evropsko turnejo s Heaven Shall Burn, Trivium in Malevolence. Nam najbliže bodo nastopili 14. februarja v Budimpešti, 15. februarja na Dunaju in 17. februarja v Münchnu.

4. 10. 2022

Po včerajšnji objavi osveženega seznama nastopajočih na norveškem festivalu Inferno objavljamo še osvežen seznam nastopajočih na domačem festivalu MetalDays. Ta zgleda trenutno tako: Heaven Shall Burn, Paradise Lost, At The Gates , Kataklysm, Equilibrium, TesseracT, Abbath, Sólstafir, Marduk, Fit For An Autopsy, Bleed From Within, Archspire, Thundermother, Nervosa, Cobra The Impaler, Diablo Swing Orchestra, Noctem, Endseeker, Hippotraktor in Here Comes The Kraken.

Kot prvi headlinerji festivala so bili izbrani že avgusta napovedani Heaven Shall Burn, ki imajo za januar in februar napovedano evropsko turnejo.

2. 8. 2022

Prvi štirje napovedani bandi za festival MetalDays 2023 so Heaven Shall Burn, Tesseract, Bleed from Within in Thundermother.

Nekaj osnovnih informacij o festivalu pa najdete tukaj.

9. 6. 2022

Januarja in februarja se bodo na turneji po Evropi mudili Heaven Shall Burn, Trivium, Obituary in Malevolence. Zelo zanimiv nabor bandov za vse glasbene sladokusce, ki se bo nam najbliže ustavil 13. februarja na Dunaju.

29. 3. 2022

Nemški metalcore veljaki Caliban in Marcus Bischoff (Heaven Shall Burn) so posneli videospot za pesem VirUS, ki je del prihajajočega dolgometražca Dystopia. Album izide 22. aprila pri Century Media Records, tracklista pa je takšna:

Dystopia
Ascent of the Blessed
VirUS
Phantom Pain
Alien
sWords
Darkness I Became
Dragon
Hibernate
mOther
The World Breaks Everyone

18. 11. 2020

Heaven Shall Burn bodo prihodnje leto obeleželi 25. obletnico delovanja. Ta bo še bolj posebna z načrtovano turnejo, na kateri se jim bodo pridružili Trivium, Tesseract in Fit For An Autopsy. Nam najbližje se bodo ustavili 15. decembra na Dunaju (Gasometer).

Avtorica: Tina Urek
10. 7. 2020

Konec meseca, natančneje od 29. 7. do 1. 8., bo potekal spletni dogodek Wacken World Wide. Na tej spletni strani boste lahko brezplačno spremljali koncerte zasedb Blind Guardian, Heaven Shall Burn, In Extremo, Kreator in mnogih drugih. Šlo bo seveda za posnetke nastopov z omenjenega festivala.

Avtorica: Tina Urek
23. 3. 2020

Heaven Shall Burn so pretekli petek pri založbi Century Media Records izdali dvojni studijski album z naslovom Of Truth & Sacrifice, ki so ga še podkrepili s svežim videospotom za skladbo Übermacht.

10. 3. 2020

Heaven Shall Burn so objavili videospot za nov single Eradicate s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Of Truth & Sacrifice, ki izide 20. marca pri Century Media Records.

10. 2. 2020

Heaven Shall Burn so posneli videospot za skladbo My Heart And The Ocean s prihajajočega dvojnega studijskega albuma Of Truth & Sacrifice, ki bo izšel 20. marca pri založbi Century Media Records.

13. 1. 2020

Heaven Shall Burn se vračajo z novim dvojnim albumom z naslovom Of Truth & Sacrifice, ki bo luč sveta ugledal letos spomladi. Spodaj si lahko ogledate tudi videospot za singla Protector / Weakness Leaving My Heart.

Of Truth & Sacrifice ponuja sledeče skladbe:
CD 1:
March Of Retribution
Thoughts And Prayers
Eradicate
Protector
Übermacht
My Heart And The Ocean
Expatriate
What War Means
Terminate The Unconcern
The Ashes Of My Enemies

CD 2:
Children Of A Lesser God
La Résistance
The Sorrows Of Victory
Stateless
Tirpitz
Truther
Critical Mass
Eagles Among Vultures
Weakness Leaving My Heart

ZADNJE OBJAVE
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška